Pecivo, Velika noč

Veganski recepti za veliko noč

Počasi se bliža velika noč, kar pomeni, da je čas za peko in sladkanje s potico in ostalimi velikonočnimi dobrotami! Za vas sva na enem mestu zbrali velikonočno obarvane recepte, med njimi boste našli recepte za ogromno različnih vrst veganskih potic, od klasične orehove, pa do kokosove, makove, potratne in pehtranove! Med velikonočnimi recepti pa najdete tudi recept za kvašene zajčke, košarice, čokoladna jajčka in še več!

Recepti v objavi

 1. Orehova potica
 2. Potica z makom in marmelado
 3. Kokosova potica
 4. Potica s tremi nadevi (Bratova potica)
 5. Pletena potica s pehtranom
 6. Potratna potica
 7. Pehtranovi polžki
 8. Kvašeni velikonočni zajčki
 9. Velikonočne košarice
 10. Polnjena čokoladna jajčka
 11. Velikonočne palačinke
 12. Čokoladna gnezda
 13. Velikonočni mafini
 14. Velikonočna čokolada
 15. Velikonočna kava

1.Orehova potica

Brez klasične orehove ali lešnikove potice ni prave velike noči, zato mora biti pri nas nujno na mizi v tem času! Najboljše pa je, če je potica domača, saj jo je veliko večji užitek jesti, poleg tega pa ob peki čudovita aroma preplavi celo stanovanje. Priprava veganske različice klasične orehove potice je zelo enostavna, zato ni razloga, da je ne bi pripravili kar sami!

Recept

2. Veganska potica z makom in marmelado

Okusna in čudovita potica v obliki venca bo odlično popestrila praznično mizo. Niti dva koščka potice nimata enakega vzorca, saj so zaradi prepetenosti vsi drugačni in unikatni. Potica je zelo rahla in mehka, nadev pa jo naredi izjemno sočno.

Recept

3. Veganska kokosova potica

Čokolada in kokos sta zelo okusna že sama zase, če ju združiš skupaj, pa dobiš noro dobro kombinacijo za sladico. Ljubitelji kokosa boste nad njo zagotovo navdušeni. Za intenzivno temno barvo sva uporabili kakav v prahu, testo pa sva nadevali s sočnim in okusnim kokosovim nadevom.

Recept

4. Veganska potica s tremi nadevi (Bratova potica)

Potica na malce drugačen način, saj vsebuje kar tri različne in zelo okusne nadeve, ki se med seboj čudovito dopolnjujejo. Potica je sestavljena iz treh nadevov: orehovega, makovega in marmeladnega, ki skupaj v okusnem kvašenem testu ustvarijo čudovito harmonijo okusov in tekstur. Čeprav se na prvi pogled zdi, da je priprava potice zapletena, temu sploh ni tako!

Recept

5. Veganska pletena potica s pehtranom

Pletenka s tofujevim nadevom je po okusu zelo podobna klasični skutni potici, seveda pa ne vsebuje skute in je popolnoma veganska! Pletenka je zelo mehkarahla, nadev pa jo naredi izjemno sočno. Midve sva potici dodali še pehtran, ki da odličen osvežilen okus, super pa so tudi rozine ali brusnice, najbolje če so prej namočene v rumu ali soku, saj tako postanejo zelo sočne.

Recept

6. Potratna potica

Zagotovo malce zahtevnejša za pripravo, a vredna vsakega truda, saj je zares okusna in čudovita na pogled, saj ima ogromno različnih plasti. Poleg tega jo lahko tako kot midve dekorirate s prikupnim zajčkom ali drugim veganskim motivom.

Recept

7. Veganski pehtranovi polžki

Namesto potice lahko za veliko noč pripravite te okusnemehke in sočne polžke. Nadevani so z vegansko “skutno” kremo, narejeno iz tofuja in jogurta, z dodatkom pehtrana, za piko na i. Midve obožujeva pehtran, saj da sladici osvežilen okus, tako, da za veliko noč na najini mizi ne sme manjkati pecivo s pehtranom.

Recept

8. Veganski kvašeni velikonočni zajčki

Prikupni kvašeni zajčki so super ideja za velikonočno sladico.  Zajčki so lahko tudi odlična ideja za obdaritev svojih bližnjih. Midve sva iz kvašenega testa naredili košarice ter vanje zložili zajčke, potico ter čokoladne jajčke. Okusno darilo, ki ga bodo zagotovo vsi veseli. Le kdo se lahko upre vsem tem dobrotam!

Recept

9. Velikonočne košarice

Te košarice iz kvašenega testa so popolna velikonočna dekoracija, saj jih lahko napolnimo s samimi velikonočnimi dobrotami. Poleg tega, da so zabavne za izdelavo, pa so tudi užitne! Če vam jih je (tako kot nama) žal uničiti in pojesti lahko pustite, da se strdijo in jih imate kot dekoracijo. Napolnjene so odlične tudi kot darilo.

Recept

10. Veganska čokoladna jajčka

Pozabite na kupljena čokoladna jajčka in raje naredite svoja za maksimalen okus iz kvalitetnih sestavin. Ta imajo dvojno čokolado, saj so oblita s hrustljavo čokolado in polnjena s kremnim čokoladnim polnilom iz sladkega krompirja, ki se mu je nemogoče upreti!

Recept

11. Veganske velikonočne palačinke

Puhaste, čudovite in okusne palačinke v obliki zajčkov so popolna velikonočna sladica ali zajtrk, pa še hitro so narejene.

Recept za palačinke najdete tu, spodaj pa si oglejte video priprave!

 

12. Veganska čokoladna gnezda

Ustvarjanje velikonočnih čokoladnih gnezd je čudovita in zabavna dejavnost, v kateri lahko uživa vsa družina. Za pripravo bomo potrebovali svojo najljubšo čokoladokoruzne kosmičesuhe jabolčne krhlje in mini čokoladna jajca.

Recept

13. Velikonočni mafini

Za veliko noč se posladkajte s temi prikupnimi velikonočnimi mafini. Priprava je zelo enostavna in zabavna, okus pa božanski.

Recept

14. Velikonočna čokolada

Še en preprost, hiter in okusen velikonočni prigrizek je ta bela čokolada z velikonočnimi dodatki. Pustite domišljiji prosto pot in ustvarite čudovit velikonočni posladek. Stopljeno čokolado polijemo na papir za peko in ji dodamo poljubne velikonočne dodatke. Damo v hladilnik, da se strdi in uživamo!

15. Velikonočna kava

Preprosta in ljubka ideja za veliko noč! Zajčku odrežemo del ušes, notri pa nalijemo ohlajeno kavo (ali kakav) in po želji na vrhu dodamo še smetano.

You may also like...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja