Prigrizek, Sladica, Velika noč

Veganska čokoladna gnezda

Za veliko noč se posladkajte s temi prikupnimi in okusnimi čokoladnimi gnezdeci.

Počasi se bliža velika noč, kar seveda pomeni veliko potice in ostalih dobrot! Letos bodo najino velikonočno mizo poleg potice in ostalih sladic krasila tudi čokoladna gnezda, saj so zelo prikupna in preprosta za izdelavo.

Ustvarjanje velikonočnih čokoladnih gnezd je čudovita dejavnost, v kateri lahko uživa vsa družina. Za pripravo bomo potrebovali svojo najljubšo čokolado, koruzne kosmiče, suhe jabolčne krhlje in mini čokoladna jajca (tale jajčka so iz DM-a). Čokolado stopimo nad soparo, dodamo koruzne kosmiče in suhe jabolčne krhlje ter mešamo dokler niso v celoti prevlečeni s čokolado.

Z oblikovanjem gnezd se zabava zares začne. S čokolado oblito mešanico z žlico previdno razdelimo na pekač, krožnik ali desko za rezanje obloženo s papirjem za peko. Z žlico vsak kupček oblikujemo v obliko, ki je podobna gnezdu. Ko so gnezda oblikovana, na sredino vsakega položimo dve mini čokoladnih jajčk in jih nežno vtisnemo v čokoladno mešanico. Gnezda damo v hladilnik za vsaj eno uro, da se strdijo.

Velikonočna čokoladna gnezdeca niso le čudovita poslastica, ampak so tudi čudovito darilo za prijatelje in družino.

Podobni recepti

Če radi ustvarjate in iščete ideje, kaj pripraviti za veliko noč imava za vas še veliko vlikonočnih receptov, ki jih najdete tukaj!

Video

Recept

Velikonočna čokoladna gnezda

Avtor theveganharmony

Sestavine

  • 140 g čokolade
  • 30 g koruznih kosmičev
  • 20 g suhih jabolčnih krhljev

Navodila

  • Čokolado stopimo nad soparo, ji dodamo koruzne kosmiče in suhe jabolčne krhlje ter dobro premešamo.
  • S čokolado oblito mešanico z žlico previdno razdelimo na pekač, krožnik ali desko za rezanje obloženo s papirjem za peko.
  • S prsti ali hrbtno stranjo žlice naredimo vdolbino v sredini vsakega kupčka in jo oblikujemo v strukturo, podobno gnezdu.
  • Ko so gnezda oblikovana, na sredino vsakega položimo nekaj mini čokoladnih jajčk in jih nežno vtisnemo v čokoladno mešanico.
  • Gnezda damo v hladilnik za vsaj eno uro, da se strdijo.

You may also like...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ocena recepta