Pecivo, Pust, Sladica

Veganski pustni recepti

Počasi se bliža pust, kar pomeni, da je čas za sladkanje s krofi in ostalimi pustnimi dobrotami! Za vas sva na enem mestu zbrali recepte za ogromno različnih vrst veganskih krofov, od klasičnih marmeladnih, pa do jabolčnih, vaniljevih, pečenih v pečici in ameriških! Med pustnimi recepti pa najdete seveda tudi recept za okusne in mehke miške ter krhke veganske flancate.

1. Veganski krofi z marmelado

Začnimo s klasiko – ocvrtimi, puhastimi ter okusnimi mareličnimi krofi, ki vas bodo zagotovo očarali. Krofi so izjemno mehki, polnjeni z ogromno marelične marmelade (kar je prednost domačih krofov, saj imajo kupljeni običajno čisto malo polnila) ter posuti s sladkorjem v prahu. Recept zagotovo ne spada med zdrave, vendar se v pustnem času lahko malo pregrešimo! Če pa želite bolj zdrave alternative imava za vas v nadaljevanju še veliko receptov.

Recept najdete tu.

2. Veganski krofi iz pečice

Če želite manj mastne krofe, so odlična izbira krofi pečeni v pečici.  Za razliko od ocvrtih so nemastni, a ravno tako mehki in izjemno slastni Razlika je le v tem, da imajo hrustljavo skorjico.

Recept najdete tu.

3. Krhki veganski flancati

Poleg krofov, so tudi flancati v pustnem času zelo priljubljena jed. Midve sva jih seveda  poveganili in ustvarili zelo okusnekrhke in zlato zapečene flancate, ki so zares enostavni za pripravo in božanskega okusa.

Recept najdete tu.

4. Veganske miške z jogurtom

Okusne  veganske jogurtove miške so odlična izbira, če se vam zdi priprava krofov preveč zahtevna ali nimate veliko časa, saj so miške narejene zelo hitro in ne vsebujejo kvasa, zato ni potrebno čakati, da vzhajajo.

Recept najdete tu.

5. Čokoladno-vaniljevi krofi

Krofi so pečeni v cvrtniku na vroč zrak, ki se je izkazal za super način peke krofov. Krofi so zelo mehki in puhasti ter božanskega okusa. Polnjeni so z okusno vanilijevo kremo, preliti pa s temno čokolado. Povrhu sva jih posuli še s kokosom in najboljši krofi vseh časov so bili narejeni.

Recept najdete tu.

6. Pečeni bučni krofi

Neverjetno okusni, mehki ter sočni krofi, katerih glavna sestavina je hokaido buča.  Najboljše pri krofih pa je, da so pečeni v pečici, tako da so precej bolj zdravi od tistih, ki so ocvrti v olju.

Recept najdete tu.

7. Ameriški krofi z jabolki in cimetom

Jabolka krofe naredijo zelo sočne in mehke, cimet pa jim da izjemno aromo, ki ob peki preplavi celotno stanovanje in ustvari prijeten občutek domačnosti. Krofi so odličen prigrizek ob kavi ali vroči čokoladi, brez slabe vesti pa si jih lahko privoščite tudi za zajtrk, saj ne vsebujejo olja ter rafiniranega sladkorja.

Recept najdete tu.

8. Krofi iz pečice z jabolčnim nadevom

Če iščete ideje za drugačne in malce posebne krofe, ste prišli na pravi naslov! Ti okusni krofi so zares edinstveni, saj so pravo nasprotje klasičnim krofom. Razlikejo se v tem, da so:

  • pečeni so v pečici,
  • imajo obliko ameriškega krofa (s to razliko, da je dno zaprto),
  • polnjeni pa so s sočnimi kuhanimi jabolki s cimetom in
  • posuti z eritritolom v prahu.

Recept najdete tu.

9. Mini veganski krofki

Krofi so čisto enostavni za pripravone vzamejo veliko časa in zanje ne potrebujete veliko sestavin. Krofi niso ocvrti v olju ampak so pečeni v pekaču za vaflje z nastavkom za mini krofe. So zelo puhastimehki in okusni ter pripravljeni iz samo 5 sestavin.

Recept najdete tu.

You may also like...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja